(1 stor tærteform)
Fyld:
350 g rabarber
200 g sukker
30 g smør
Dej:
100 g hvedemel
Salt
50 g flormelis
2 æg
1 dl mælk
Fyld:
Skær rabarberne i ca. 2 cm lange stykker, bland med 150 g sukker og lad trække i 3 timer.
Dej:
Bland hvedemel, salt og flormelis i en passende skål.
Pisk mælk og æg i, eventuelt på en foodprocessor.
Varm ovnen op til 200°.
Smør en passende form (ikke for flad) med smørret og "pudr" med flormelis.
Dryp de marinerede rabarber af på køkkenrulle, fordel dem i formen og hæld dejen over.
Sæt kagen i ovnen.
Tag den ud efter 10 minutter, fordel resten af de 50 g sukker og bag videre i 20 minutter.
Sæt grillen på de sidste 2 minutter, så overfladen karamelliserer.
Tag clafoutis'en ud af ovnen og stil den til let afkøling.
Styrt den ud af formen og server den i skiver, eventuelt med ekstra rabarberkompot.
Kan nydes kold eller lun.
I stedet for rabarber kan du bruge kirsebær, sveskeblommer og megen anden syrlig frugt.