750 g rabarber (2 små bundter)
1 vaniljestang, flækket og med kornene skrabet ud
1,5 dl vand
300-400 g sukker
2 spsk kartoffelmel
½ dl vand
20-25 smuttede mandler, skåret i splitter
Til servering: sødmælk og/eller fløde
Gør rabarberne i stand. Skær dem i småstykker og læg dem i en gryde.
Tilsæt vanilje og vand, læg låg på og bring langsomt gryden i kog.
Lad rabarberne simre 3-4 minutter.
Tilsæt sukker efter smag og bring det i kog igen.
Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld jævningen i rabarberne i en tynd stråle.
Hæld kun lidt jævning i ad gangen og stop, når konsistensen er passende.
Rør i grøden imens og tag den derefter straks af blusset.
Fortsæt med at røre lidt endnu.
Hæld rabarbergrøden i en skål og drys den med sukker og mandelsplitter.
Server den afkølet med sødmælk og/eller fløde.
Tips: Skal det "knase" lidt mere, så server med lidt (knuste) kammerjunkere.
--