Logo

Rabarbergrød med mandler

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Rabarbergrød med mandler

750 g rabarber (2 små bundter)

1 vaniljestang, flækket og med kornene skrabet ud

1,5 dl vand

300-400 g sukker

2 spsk kartoffelmel

½ dl vand

20-25 smuttede mandler, skåret i splitter

Til servering: sødmælk og/eller fløde

 

Gør rabarberne i stand. Skær dem i småstykker og læg dem i en gryde.

Tilsæt vanilje og vand, læg låg på og bring langsomt gryden i kog.

Lad rabarberne simre 3-4 minutter.

Tilsæt sukker efter smag og bring det i kog igen.

Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og hæld jævningen i rabarberne i en tynd stråle.

Hæld kun lidt jævning i ad gangen og stop, når konsistensen er passende.

Rør i grøden imens og tag den derefter straks af blusset.

Fortsæt med at røre lidt endnu.

Hæld rabarbergrøden i en skål og drys den med sukker og mandelsplitter.

Server den afkølet med sødmælk og/eller fløde.

 

Tips: Skal det "knase" lidt mere, så server med lidt (knuste) kammerjunkere.

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 3.779 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her