Rabarbergrød er en herlig og velsmagende nem sommerdessert,
som kan spises med fx flødeskum, mælk eller lækker vaniljeis - få opskrift her.
Arbejdstid: 30 min.
Kogetid: ca. 10 min. Fryseegnet. 4 personer.
#
600 g rabarberstilke
125 g sukker
2 dl vand
2 spsk kartoffelmel
Tilbehør:
1½ dl piskefløde (flødeskum)
2 tsk frisk ingefær
(fintrevet)
*
Skær bladene og lidt
af enderne af rabarberstilkene og skyl dem i koldt vand.
Skær dem i tynde
skiver på ca. 1 cm.
Kog dem ved svag
varme med sukker og halvdelen af vandet.
Kog i ca. 5 min.,
til rabarberne er næsten møre.
Rør kartoffelmel med
resten af det kolde vand.
Tag gryden af varmen
og rør kartoffelmelsblandingen i.
Smag til med sukker
og hæld grøden i en skål.
Drys med lidt
sukker, så den ikke får skind.
Server rabarbergrød
let afkølet eller lun med flødeskum smagt til med ingefær.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin