350 g rabarber
100 g sukker
½ tsk vaniljesukker
Fromage:
7 blade husblas
½ dl kogende vand
4 spsk sukker
evt. 15 smuttede hakkede mandler
1 tsk vaniljesukker
½ liter ymer
¼ liter piskefløde pisket til skum
Desuden:
50 g makroner
De skyllede rabarberstilke snittes fint, drysses med sukker og stilles
lunt, til de safter.
Kompotten bringes i kog og koges 5 min.
Vanillesukker tilsættes og kompotten afkøles.
Husblasen udblødes og smeltes i lidt kogende vand.
Sukker, mandler og vaniljesukker tilsættes.
Ymeren røres i lidt efter lidt.
Når fromagen begynder at blive jævn, vendes flødeskummet forsigtigt i.
Kompot og makroner lægges i en skål.
Fromagen hældes forsigtigt over.
Stilles koldt, til den skal serveres.
Kan evt. pyntes med flødeskum og revet chokolade.