Logo

Radisesuppe, Lammefilet og kartoffelmos samt Chokoladesoufflé

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En dejlig forårsagtig forret. Lammefilet der er saftig og mør, Souffléernes kerne består af et stykke fyldt chokolade med æggelikør, som smelter i ovnen

Radisesuppe med persille

En dejlig forårsagtig forret. Det særlige ved denne cremede suppe er de friske radiseblade, som giver et stærkt pift til smagen. Tilberedning: 25 min.

 

1 bundt radiser

1 bundt persille

1 løg

1 spsk smør

6 dl grønsagsbouillon

1,5 dl piskefløde

3 spsk kartoffelmospulver eller -flager

salt, peber og muskat

 

A. Radiser gøres i stand og skæres i tynde skiver.

Det inderste af bladene hakkes fint.

Bladene fra 1 bundt persille nippes af og hakkes.

Løget hakkes fint og svitses let i 1 spsk smeltet smør sammen med ⅔ af radiserne.

Grønsagsbouillon hældes ved, bringes i kog og står og småkoger i 5 minutter ved svag varme.

 

B. Persillen (på nær 2 spsk) og det grønne fra radiserne tilsættes, og det hele pureres meget fint, helst i en blender.

Det hele koges hurtigt op igen sammen med piskefløden.

Kartoffelmospulver eller -flager røres i.

Lad det stå og trække i 1 minut.

Suppen smages godt til med salt, peber og muskat og rettes an med resten af radiseskiverne og persillen.

Pr. portion: 3 g protein, 15 g fedt, 8 g kulh. = 175 kcall733 kj)

--

 

Madopskrift billede

Lammefilet og kartoffelmos med krydderurter

Lammefilet, som også kaldes lammemørbrad, bliver bedst, hvis kødet er rosa indeni efter stegningen - så er det saftigt og mørt. Tilberedning: 35 min.

 

150 g løg

50 g smør

4 spsk (oliven)olie

2 kviste timian

50 g rasp

35 g hakkede hasselnødder

2 spsk hakket bredbladet persille

salt og peber

4 lammefileter (a 200 g)

2 spsk aceto balsamico

1,5. dl marsala (ital. dessertvin) eller sherry (medium)

2 dl hønsebouillon

saucejævning til mørk sauce

 

1. Løgene hakkes og steges lysebrune ved middel varme i 20 g smør og 2 spsk olie. Timianbladene nippes af, hakkes groft, tilsættes løgene og steges med et øjeblik.

 

2. Lad løgene køle af i en skål.

30 g smør, rasp, hasselnødder og persille blandes i.

Der krydres med salt og peber.

 

3. Lammefileterne krydres med salt og peber.

2 spsk olie varmes op på en pande, og kødet brunes kraftigt på begge sider ved stærk varme.

Derefter lægges det i et ildfast fad.

Raspblandingen fordeles ovenpå.

 

4. Fileterne steges gyldenbrune på 10-12 minutter i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden ved 210°C / varmluft 190°C.

 

5. Panden sættes på den varme plade igen.

Hæld balsamico og marsala i og lad det koge ind til halvdelen.

Hæld bouillon ved, bring det hele i kog og jævn med saucejævningen.

Smag til med salt og peber.

Lad kødet hvile et øjeblik, når det er kommet ud af ovnen, og server det med saucen.

Pr. portion: 44 g protein, 33 g fedt, 18 g kulh. = 546 kcal (2286 kj)

 

Madopskrift billede

Tips: Fordel raspblandingen på kødet med let hånd, så bliver den særlig sprød.

 

Madopskrift billede

Kartoffelmos med krydderurter

Ser brandgodt ud og smagen er lige så god - og så er det hele færdigt på et kvarter. Tilberedning: 15 min.

 

A. 4 spsk blandede, hakkede krydderurter (kørvel, persille, dild og purløg) blandes med 6 spsk (oliven)olie og pureres godt med stavblenderen.

 

B. Pose kartoffelmospulver tilberedes efter anvisningen på pakken.

Halvdelen af mosen blandes med krydderurteolien (på nær 4 spsk) og vendes med let hånd i den anden halvdel af mosen. Resten af olien dryppes over.

Pr. portion: 4 g protein. 15 g fedt, 36 g kulh. = 298 kcal (1251 kj)

--

 

Madopskrift billede

Chokoladesoufflé

Clouet er gemt i midten: Souffléernes kerne består af et stykke fyldt chokolade med æggelikør, som smelter i ovnen.Tilberedning: 50 min.

 Til 6 portioner.

 

100 g mørk overtrækschokolade

100 g smør

4 æg (S/M, delte)

50 g hvedemel

50 g mandler, kværnede

salt

50 g sukker

fedtstof og sukker til formene

6 stykker fyldt chokolade med æggelikør

1,5 dl piskefløde

12 spsk æggelikør

 

A. Overtrækschokoladen hakkes og smeltes sammen med smørret.

Massen fyldes i en røreskål.

Æggeblommerne røres godt i en efter en.

Hvedemelet og mandlerne røres i.

Æggehviden piskes stiv med 1 knsp salt.

Sukkeret hældes langsomt i, og der piskes videre i 3 minutter.

Den stivpiskede æggehvide vendes i chokolademassen.

 

B. 6 ildfaste kopper eller små souffléforme (à 1,5 dl) smøres og drysses med sukker. ⅔ af massen hældes i formene.

Der anbringes 1 stykke fyldt chokolade i midten af hver form.

Resten af chokolademassen hældes over.

Bages i den forvarmede ovn på 2. rille fra neden i 25 minutter ved 180°C /varmluft 20 minutter ved 160°C.

 

C. Fløden piskes halvstiv.

Souffléerne vendes ud på tallerkener og serveres med flødeskum og æggelikør.

Pr. portion, 9 g protein, 31 g fedt, 40 g kulh. = 495 kcal (2073 kj)

 

Kedeligt bliver det ikke - Man siger jo, at april er en noget omskiftelig måned. Man taler om ustadighed og endda lunefuld hed. Men det kan man også vende om og gøre til noget positivt: Det bliver aldrig kedeligt, intet er forudsigeligt, og der sker hele tiden noget nyt og sjovt. Sådan er det også med opskrifterne til april. Ingen vil sige: Skal vi nu have det igen! For vi byder på en ny overraskelse hver dag. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 7.481 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her