24 rabarberstængler, skåret i stykker på 3 cm.
30 g sukker
2 cl. snaps
175 g sukker
175 g hvedemel
100 g smør, blødt
1 knsp. salt
4 æg
2 æggeblommer
1 stang vanilje, skrabet for korn
6 cl. snaps
1 l. fløde 13
flormelis
Rabarberne drysses med sukker og snaps og trækker i 2 timer.
Imens blandes hvedemel, sukker, æg, æggeblommer, smør, salt og snaps.
Fløden bringes i kog med vaniljekornene.
Fløden hældes over æggeblandingen og blandingen røres sammen..
Et ovnfast fad smøres med smør og drysses med hvedemel.
Rabarberne dryppes af i en sigte og lægges derefter jævnt i fadet.
Fløde/æggeblandingen hældes over rabarberne og clafoutisen bages ved 185ºC i ca. 45 min.
Køler af og drysses med flormelis.
Serveres med god vaniljeis.