Logo

Rabarber galette

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Mørdej er noget af det nemmeste overhovedet. Man kan endda gøre det med de bare næver! Det tager 5 minutter at samle en mørdej. Mens den sætter sig i køleskabet ordnes fyldet ...

Mørdej er noget af det nemmeste overhovedet. Man kan endda gøre det med de bare næver! Det tager 5 minutter at samle en mørdej. Mens den sætter sig i køleskabet ordnes fyldet. Eller man kan lave mørdejen dagen før (eller 2 dage før – eller fryse den og tø den langsomt op i køleskabet inden brug) og så rulle den ud, når man er klar.

En galette er en simpel og rustik form for tærte, hvor man ikke bruger en tærteform, men i stedet bare folder dejens kant op omkring fyldet. Du kan variere fyldet i det uendelige. Prøv også med æbler og kanel, fersken, blåbær eller en salt version med stegte svampe og ost.

 

Mørdej:
85 g koldt smør i tern
175 g hvedemel
1 spsk + 1 tsk rørsukker
5 spsk koldt vand

Fyld:
600 g rabarber
1 spsk Maizena
½ stang vanilje
2 spsk + 100 g. rørsukker
2 spsk mandelmel (1)
1 spsk hvedemel

 

A. Lav dejen først. Bland hvedemel og 1 spsk rørsukker.

Fordel smørret hurtigt i melet med fingrene eller en “pastry-cutter” indtil de største smørklumper er på størrelse med ærter.

Saml dejen med koldt vand – lidt ad gangen.

Pres dejen sammen uden at ælte den.

Pak den ind i plastfolie og stil i køleskabet i mindst 30 minutter inden den rulles ud.

 

B. Rens rabarberne og skær dem i stykker.

Vend dem med Maizena, kornene fra vaniljestangen og 100 g rørsukker.

 

C. Bland mandelmel med hvedemel og 2 spsk rørsukker.

 

D. Tag dejen ud af køleskabet.

Drys bordpladen godt med hvedemel og rul dejen ud til en tykkelse på ca. 4 mm.

Skær en cirkel med en diameter på 30 cm.

Kassér den overskydende dej.

Pas på der ikke er huller eller revner i dejen – hvis der er hul i, vil rabarbersaften løbe ud under bagning.

Du kan lappe eventuelle huller med ekstra dej.

Læg dejcirklen over på en bageplade med bagepapir på.

 

E. Fordel mandel-blandingen i et lag på dejen; lad en kant på ca. 7 cm være fri hele vejen rundt.

 

F. Læg så rabarberne ovenpå og fordel dem i et jævnt lag; kanten skal stadig være fri.

Fold kanten forsigtigt op omkring fyldet.

Niv dejen sammen i “lægge” hele vejen rundt (se billedet øverst).

Igen: pas på huller og revner! Hvis det ikke vil hænge sammen, fugtes dejen med lidt vand.

 

G. Pensl kanten af dejen med vand og drys med 1 tsk. rørsukker.

Bag ved 200°C i ca. 45 minutter, indtil dejen er sprød og gylden og rabarberne er møre.

Lad kagen køle lidt af inden den spises med cremefraiche, vaniljeis eller flødeskum.

 

Tips: (1) Hvis du ikke kan skaffe mandelmel, kan du lave det selv ved at male hele mandler i en foodprocessor. Du behøver ikke smutte dem først.

Madopskrift billede

Læs mere om mørdej: Apple pie og den perfekte tærtedej

--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 4.914 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her