Det søde punktum er en let, syrlig og krydret rabarberdessert
4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: ca. 25 min.
#
500 g rabarberstilke
150 g sukker
1 spsk frisk ingefær
50 g smuttede mandler
Marengs:
3 æggehvider
75 g flormelis
½ tsk eddike eller citronsaft
Drys:
25 g flormelis
*
Rens rabarberne, og skær dem i mindre stykker.
Bland dem med sukker og fintrevet ingefær i et ovnfast fad.
Sæt fadet i ovnen i 15 min. ved 200 °C, til rabarberne er
næsten møre, og sukkeret er smeltet.
Tag fadet ud af ovnen og tilsæt hakkede mandler.
Skru ovnen op på 250 °C.
Pisk æggehvider, flormelis og eddike i en skål over et
næsten kogende vandbad.
Pisk konstant, til massen bliver fast.
Tag skålen fra varmen, og pisk videre, til den er afkølet,
evt. i en røremaskine.
Smør marengsen over rabarberblandingen i fadet, drys med
flormelis.
Bag i ca. 10 min ved 250 °C, til overfladen er lysebrun.
Server desserten lun.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin