Karamel:
1 kg sukker
80 g glucose
2 g frugtsyre
Vanille-rabarber creme:
½ l fløde
80 g sukker
2 blade husblas
1 stang vanilje
Sorbet:
100 g rababer
30 g sukker
saft af 1 citron
Mandelkage:
100 g mandler
100 g æggehvider
100 g smør
100 g flormelis
Vanilleis:
½ l kaffefløde
100 g sukker
6 æggeblommer
1 stang vanilje
Karamel: Kog ingredienserne op til 150ºC og pust 8 karamelkugler.
Er det for svært så lav fx karamelgitre eller karamelrør eller andet karamelpynt.
Sorbet: Kog ingredienserne op, blend og kør på ismaskine.
Vanilleis: Kog kaffefløde og sukker op.
Legér æggeblommer og vanilje til 80ºC og kør på ismaskine.
Creme: Kog fløde og sukker op.
Tilsæt udblødt husblas og vanilje og stil koldt.
Mandelkage: Kør alle ingredienser i blenderen.
Smør en kagebund a ca. 2 cm's tykkelse ud på bagepapir og bag kagen ved 180ºC i 20 minutter. Skær ud i stykker.
Anretning: Fyld den ene karamelkugle med vaniljeis, den anden med rabarbercreme.
Læg rabarbersorbet oven på mandelkagebunden.