Rabarberluksus til dessert eller kage, når det skal være
noget helt særligt. Til 8 personer.
Bund:
200 g digestive kiks
100 g smør
Fyld:
175 g hindbær
250 g mascarpone ost
250 g cremefraiche 38%
3 spsk flormelis
2 dl rabarberkompot
*
Sådan gør du
1. Knus kiksene. For eksempel ved at komme dem i en pose, du
ruller over med en kagerulle.
2. Smelt smørret i en gryde uden at brune.
Tag af komfuret, og rør kagesmuldret heri.
3. Dæk bunden af formen med bagepapir, og fordel
kageblandingen heri.
Lad afkøle helt.
Fordel hindbær på bunden.
4. Kom mascarpone og cremefraiche i en skål sammen med
flormelis og citronskal.
Pisk sammen med elpisker til en fast masse.
Fordel cremen på bunden.
5. Pak i film, og stil i køleskab i mindst 3 timer.
6. Fordel rabarberkompot på cremen, og server.
Rabarberopskrifter: Har du rabarber i haven, har du også
verdens nemmeste dessert lige ved hånden. Pluk et par stængler, og husk at få
det nederste af stilken med. Det er den, der har den bedste smag.