Saften her er skøn med isterninger og postevand eller vin
med bobler. 20 min.
# Ingredienser til 4 personer
1 kg rabarber
400 g sukker
2 vaniljestænger
2 citroner
1 l. vand
*
Sådan gør du
1. Gør rabarberne i stand, og skær dem i ca. 2 cm skiver.
Der skal bruges 1 kg nettovægt.
2. Kom rabarberne i en gryde med 400 g sukker, vaniljekorn
fra de to stænger vanilje og de tomme stænger, saften fra de to citroner og
vand.
Lad det simre i 7 minutter.
3. Hæld det nu gennem en sigte, foret med stof af: ostelærred
eller viskestykke af tyndt stof.
Lad saften løbe fra rabarberne og tryk let/vrid let, for at
få den sidste og vigtige kraft med.
Hæld saften på rene/sterile flasker med tætsluttende låg og
stil dem på køl.
Her kan de holde sig max. tre uger. Saften kan fryses ned.
Tips: Sterile flasker fås ved at sætte/lægge rengjorte
flasker i 100 grader varm ovn i 15 minutter, på et klæde. Vil du have
hyldeblomst smagsnoten i saften, blander du blot rabarbersaft med lidt
hyldeblomst saft og så med vand.
Energiinformation: / pers 1793 kcal Protein 2 g. Kulhydrater
17.4 g. Fedt 1 g. Fedtenergi 1 %