2 kg rabarber
½ kg gode modne tomater
4 vaniljestænger
1 citron
600 g sukker
½ l. vand
Citronsoufflé:
60 g citronsaft
60 g piskefløde
3 æggeblommer
25 g sukker
15 g kagecremepulver eller Maizena
3 æggehvider med 50 g sukker
Citronsaft og piskefløde koges sammen.
Æggeblommer, sukker og kagecreme blandes sammen. Den varme citronsaft med piskefløden vendes i blandingen og koges op. Blandingen tilsættes stiftpiskede æggehvider. Derefter kommes det i smurte portionsforme, der lægges i fryseren.
Citronsouffléen tages ud fra formene og stilles på tomatskiven, der stilles i ovnen ved 180 º i ca. 10 min.
Rabarberkompot:
Sukkerlagen koges med vaniljestænger. Rabarberne skæres i små stykker og tilsættes og fjernes fra varmen. Tomaterne fjernes for skind og kerner, drysses derefter med sukker, der trækker i 2 timer. Derefter tilsættes den lune rabarberkompot. Skal stå 1 døgn i køleskab.