Logo

Portionsgeléer med cremesauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Arbejdstid: 30 min. Stivnetid: 4-5 timer Ikke fryse-egnede

½ kg sommerfrugt (jordbær, kirsebær eller hindhær)
8 dl sødet saft (jordbær-, kirsebærelIer ribssaft)
10 blade husblas
Cremesauce:
2 æggeblommer
1 ½ spsk sukker
1 tsk majsstivelse
3 dl fløde eller mælk
½ stang vanilje
1 ½ dl piskefløde

Giv den rensede frugt et kort opkog i saften - dog ikke friske hindbær.
Læg husblasen i koldt vand.
Tag frugten op med en hulske og fordel den i små forme - kopper kan evt. bruges.
Kom husblasen i den koghede saft og rør om. Lad det svale.
Hæld forsigtigt saften i formene, når den er godt afkølet.
Lad desserten stivne.
Cremesauce:
Pisk æggeblommer og sukker sammen og pisk majsstivelsen i.
Bring fløde eller mælk i kog med den flækkede vanilje.
Hæld den koghed i æggemassen, mens der piskes.
Hæld det tilbage i gryden og bring det i nærheden af kogepunktet, mens der piskes.
Tag gryden fra varmen og pisk jævnligt i cremen under afkølingen.
Kom flødeskum i, når cremesaucen er helt kold.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.978 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Grundlov og dk-flag
Hvad er de vigtigste opgaver for Danmarks politikere?
Effektiv reklame - klik her