2 dl letmælk
½ stang vanilje, evt. polynesisk
65 g rørsukker
4 nelliker
1 spsk honning
4 blade husblas
2 dl letmælks yoghurt naturel
Rabarber og jordbær:
1 lille bundt rabarber
300 g jordbær
4 spsk vand
50 g rørsukker
½ tsk reven muskatnød
2 spsk mørk sirup
Panna cotta:
Kom mælk i en lille gryde, skrab vaniljekornene ud i mælken, læg også den tømte vaniljestang i, tilsæt rørsukker, nelliker og honning.
Varm op til kogepunktet.
Blød husblas ud i lidt koldt vand, pres vandet af den og rør den ud i den varme mælk til den er helt opløst.
Afkøl mælken let, sigt den og tilsæt yoghurt.
Fordel massen i 6-8 forme. Efter 3-4 timer, eller når cremen er stivnet, er den klar til at servering.
Rabarber/jordbær:
Halvdelen af rabarberne lægges i et ovnfast fad. ¾ af jordbærrene skæres i kvarter.
Resten af bærrene og rabarberne koges til en sirup med lidt vand, sukker og muskat til frugterne er meget møre.
Si igennem en sigte.
Rabarber/jordbær siruppen overhældes de rå rabarber, som herefter bages i ovnen 30-40 minutter ved 120°.
Tilsmag de braiserede rabarber med sirup, muskat og eventuelt lidt citronsaft.
Servér panna cotta på en bund af sirup og læg de friske jordbærstykker og de bagte rabarber udenom.