5 dl kaffefløde 9%
4 spsk sukker
1 stang vanilje
4 blade husblas
2 dl fløde 13 eller 9%
0,5 dl ahornsirup eller honning
0,5 dl sukker
2 modne nektariner
Kog fløden med sukker, tilsat vaniljekorn og den resterende vaniljestang.
Lad flødeblandingen køle af.
Læg husblas i koldt vand ca. 5 minutter, og smelt den derefter i lidt af den lune fløde.
Hæld husblasen i vaniljefløden og rør godt rundt.
Fordel blandingen i 4 drikkeglas, og lad den stå køligt et par timer.
Kom fløde, ahornsirup og sukker i en gryde, og kog over svag varme ca. 15 minutter.
Når saucen er kogt tyk, fjernes den fra varmen.
Vend panna cottaerne ud på 4 tallerkener.
Skær nektarinerne i både, og læg dem rundt om panna cottaen.
Dryp karamelsaucen over desserten.
Tips: Opbevar husblasen i lufttæt plastikemballage.
Denne luksuriøse dessert er nem at lave, men man skal beregne et par timers hviletid, mens man selv kan slappe af og nyde livet.