Panna cotta er italiensk og betyder "kogt fløde".
Fløden skal akkurat nå kogepunktet ved tilberedningen.
Arbejdstid: 30 min. Køletid: 2-3 timer. 4 personer.
#
3 blade husblas
1 stang vanilje
75 g sukker
4 dl piskefløde
2 blade husblas
300 g jordbær
50 g sukker
½ dl vand
lidt frisk mynte
*
LÆG husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med
sukkeret.
Hæld fløden i en gryde med vanilje/sukker og vaniljestang.
Bring det akkurat til kogepunktet og tag gryden af varmen.
KNUG husblassen fri for vand og smelt den i den varme fløde.
Lad det køle lidt af.
Fisk vaniljestangen op og fordél flødeblandingen i
portionsglas.
Sæt dem i køleskabet.
JORDBÆRTOPPING: Læg husblassen i blød i koldt vand i 5 min.
Skyl og nip jordbærrene og del store bær i halve eller
kvarte.
Læg bærrene i en gryde med sukker og vand.
Bring det langsomt til kogepunktet og lad det simre under
omrøring 3-4 min.
Tag gryden af varmen.
Knug husblassen fri for vand og smelt den i de varme
jordbær.
Lad jordbærgeléen køle af, til den er lunken og fordel den
så på den stivnede fløde.
Sæt desserterne koldt et par timer.
Pynt med lidt frisk mynte ved servering.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin