½ l. fløde
1 stang vanilje
4 husblas
50 g sukker
et drys lavendel
Sirup:
100 g sukker
¼ dl vand
et drys lavendel
Salat:
Friske bøgeblade
Andet salat efter egen smag
Tomat skåret i strimler
Comté eller gruyére i små tern
Vagtelæg kogt og halveret
Marinade:
⅓ dl rødvinseddike
⅔ dl olie
1 hakket rødløg
smages til med salt peber og flormelis
Panna cotta:
Husblasen udblødes i koldt vand.
Fløde, sukker og vanilje småkoges i 15 minutter, og vaniljestangen tages op.
Husblasen kommes i og massen sigtes over i 6 små forme, og stilles på køl indtil de er stive.
Sirup:
Sukkeret smeltes i tykbundet gryde.
Herefter tilsættes vand og lavendel.
Ved servering hældes siruppen over panna cottaen.
Kan evt. serveres med appelsinfileter vendt i sukker.
Salat med bøgeblade:
Salaten mixes i en skål, og marinaden røres sammen.
Bøgeblade, er gode at blande i salaten, når de er helt nye og lyse.