Syndigt og godt. Med ren fløde (og helt uden mælk!) bliver det en endnu federe synd. Et sødt højdepunkt til 8:
4 dl fløde + 6 dl mælk (eller 1 l fløde)
100 g sukker + 4 spsk til bærkompotten
2 vaniljestænger
8 blade husblas
400 g blandede bær (solbær. jordbær. hindbær. brombær - tag sæsonens friske bær)
Hæld mælk og fløde i en gryde og rør 100 g sukker i.
Flæk vaniljestængerne på langs. skrab vaniljekornene ud med en lille, skarp kniv og rør dem i mælkeblandingen.
Læg også vaniljestængerne i mælken.
Bring gryden i kog ved svag varme og lad det simre i 15 minutter.
Læg husblassen i en lille skål og hæld koldt vand over, så husblassen blødgøres.
Tag gryden af komfuret. fisk vaniljestængerne op og lad mælke blandingen køle lidt af. til den er håndvarm.
Pres overskydende væde ud af husblasbladene og smelt dem over vandbad.
Rør dem i mælkeblandingen i en tynd stråle.
Hæld cremen i 8 små forme skyllet i koldt vand (metalforme eller små souffleforme af porcelæn) med plads til ca. 1 ½ dl
Stil dem i køleskabet natten over og lad desserten stivne.
Skyl bærrene og lad dem dryppe af.
Fjern stilke. blade og visne dele.
Skær jordbærrene i små stykker.
Varm bærrene op i en gryde med 4 spsk sukker.
De skal kun have et hurtigt opkog. (Kan både spises varmt og koldt).
Panna cotta skal vendes ud af formene på tallerkener (frigør dem med en kniv, der er skyllet i varmt vand. eller hold formen et øjeblik i varmt vand eller begge dele).
Pynt med bærkompotten.
Server fx sammen med, før eller efter espresso
kj pr. portion: 1200