Panna Cotta:
5 dl piskefløde
35 g sukker
½ stangvanilje, flækket på langs
6 g husblas, (3 stk)
2 spsk rom eller cognac
Frugtsauce:
2-3 kiwi
1 spsk flormelis
½ dl Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 spsk sambucca
Hindbærcrème:
200 g hindbær, evt. frosne
1 spsk flormelis
½ dl Spumante (Italiensk mousserende vin)
2 spsk alchermes likør, eller solbær - hindbærlikør
Pynt:
flormelis til pynt af tallerkner
20 røde pyntebær, skåret i halve (fx. vindruer, kirsebær, brombær etc.)
4 mynteblade
4 vifter af frisk frugt (fx. melon, kiwi, jordbær etc.)
Læg husblas i blød i koldt vand. Kog under konstant omrøring fløde, sukker og vanilje i en gryde i ca. 3 minutter. Afkøl lidt, fjern vaniljestang. Rør husblas og rom i.
Fyld portionsformene halvt op med fløden. Stil dem i køleskabet i 15-30 minutter, til fløden er stivnet lidt. Lav nu en pynterand i formene med de halverede bær, langs formene, og fyld den resterende fløde i. Stilles tilbage i køleskabet i minimum 2 timer.
Hindbærcreme:
Hindbær, Spumante og flormelis, blendes fint i food-processor. Smages til med alchermes likør.
Kiwicreme:
Skræl kiwifrugterne og blend dem i food-processoren, sammen med Spumante og flormelis. Smag til med Sambuca.
Anretning:
Drys fire flade tallerkener med flormelis. Pynt med hindbærcreme. Stil panna cottaen i hindbærcremen. Kom kiwicremen på panna cottaen, pynt med mintblade og pyntebær og arranger frugtvifterne.
Tips: for lettere at løsne panna cotta fra formen, stilles formene lidt i varmt vand og løsnes let med en kniv.