12 personer
Panna cotta
1 l fløde
6-7 bl. husblas
150 g sukker
1 stang vanilje
Revet skal af 1 citron
Husblas lægges i blød i rigeligt vand.
Fløde og sukker koges op sammen med vanilje og citronskal, det hældes over i en skål. Heri røres husblassen, mens blandingen stadig er varm.
Fyldes i forme og køles til dagen efter. Når fromagen skal ud af formen, kan det være en fordel at dyppe dem i varmt vand, så slipper den lettere.
Kanelsyltede rabarber
2 bdt rabarber
Ca. 400 g sukker, (alt efter hvor syrlige rabarberne er)
1 stang vanilje
3 tsk kanel
Rabarberne renses og skæres i skrå stykker.
Sukker blandes med vaniljekorn og kanel, rabarberstykkerne vendes heri.
Bages i et fad dækket med folie ved 200°, til rabarberne er møre.
Køles af i lagen og serveres tempererede.