Tynde friskbagte pandekager er der vist ingen, der kan
modstå. Server evt. en frisklavet rabarberkompot til i stedet for syltetøj.
4 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 20 min.
#
8-12 pandekager:
2 æg
¼ liter mælk
100 g hvedemel
1 spsk sukker
¼ tsk salt
1 tsk citron- eller appelsinskal
50 g smør
Tilbehør:
vaniljeis og syltetøj
*
Blend æg, mælk, mel, sukker og salt sammen til en glat dej.
Tilsæt fintrevet citrusskal og smeltet smør.
Bag dejen til pandekager - brug ca. ½ dl dej pr. pandekage.
Hold de færdigbagte pandekager varme på en tallerken med alufolie
og et viskestykke.
Server pandekagerne med vaniljeis og syltetøj.
TIPS: Du kan bage pandekagerne i forvejen og opbevare dem i
køleskabet. Fold dem og læg dem på en bageplade med bagepapir, og varm dem i
ovnen ved 180 °C i ca 5 min. Eller varm dem i mikroovnen i 2-3 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin