Måske Verdens bedste crêpes. Der er noget forførende lækkert
over de tynde gyldne pandekager, her med skøn rabarberkompot til.
Tid: ca. 30 min. plus hvile- og bagetid (4 pers.)
# Ingredienser
Rabarberkompot:
400 g rabarber
120 g sukker
korn af 1 stang vanilje
1 spsk friskrevet ingefær
Crêpes:
100 g hvedemel
1 spsk sukker
½ tsk salt
2 æg
2½ dl piskefløde
reven skal af ½ citron
50 g smør
Tilbehør:
100 g mascarpone
1 dl piskefløde
2 spsk flormelis
*
Fremgangsmåde:
Skær rabarberne i små stykker på ca. 1-2 cm.
Kom rabarber, sukker, vaniljekorn og ingefær i en gryde, og
lad det simre ved svag varme i ca. 10 min.
Tag gryden af varmen.
Hæld kompotten i en skål, og drys med sukker.
Afkøl kompotten.
Kom hvedemel, sukker og salt i en skål.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Rør dejen lind med fløden, og tilsæt citronskal.
Lad dejen hvile ca. ½ time.
Smelt smørret på en varm pande med slip-let belægning.
Bag pandekagerne på hver side, til de er gyldne.
Kom mascarpone, fløde og flormelis i en skål, og pisk til en blød creme.
Server pandekager med rabarberkompot og mascarponecreme.