Brug denne nemme opskrift og få pandekager med et friskt pift
af citronskal - perfekte sammen med vaniljeflødeisen. Pandekager med is er en
ægte dessert klassiker.
(4 pers.)
# Ingredienser:
80 g hvedemel (1¼ dl)
1 spsk sukker
1 tsk groft salt
revet skal af ½ citron
3 dl mælk
3 æg
75 g smør
Fyld: ½ liter vaniljeis, solbærsyltetøj.
*
Fremgangsmåde:
Bland mel, sukker, salt og citronskal.
Pisk mælken i lidt ad gangen, til en klumpfri dej.
Pisk æggene i.
Smelt smørret i panden, og hæld det i dejen.
Bag pandekagerne ved jævn varme, til de er lysebrune på begge
sider.
Fold pandekagerne sammen 2 gange, og læg dem på et varmt
fad.
Hold dem varme under folie.
Skær isen i bjælker og læg dem indeni pandekagerne lige før
serveringen.
Server solbærsyltetøj til.