Desserten er luksus-pandekager med citroncreme og mandler. Ligesom på rådhuset...
Arbejdstid: ca. 35 min. Hviletid: ca. 30 min. Bagetid: ca.
20 min. Pandekagerne er fryseegnede uden fyld
#
Pandekager:
2 æg
2 tsk sukker
175 g hvedemel
ca.3 dl mælk
smør til stegning
Citroncreme:
1 økologisk citron
50 g mandler
200 g cremefraiche 38%
2 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
100 g flormelis
*
Pisk æggene sammen med sukker, mel og lidt mælk, til dejen
er uden klumper.
Tilsæt resten af mælken lidt ad gangen under piskning.
Stil dejen i køleskab mindst 30 min.
Vask citronen og riv lidt af skallen i tynde strimler til
pynt og riv resten fint.
Pres saften.
Hak mandlerne groft og gem dem sammen med citronstrimlerne.
Rør cremefraiche med æggeblommer og smag til med fintrevet
citronskal, citronsaft og flormelis.
Tag dejen ud af køleskabet og rør den igennem.
Tilsæt evt. lidt mere mælk, hvis den er for tyk.
Bag dejen til pandekager: Beregn ½ dl dej pr. stk.
Bag pandekagerne i lidt smør et par min. på hver side.
Lad pandekagerne køle af.
Smør pandekagerne med et tyndt lag citroncreme, og rul eller
fold dem sammen.
Drys med mandler og citronstrimler.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin