Kogelage:
1 citron
7 dl vand
85 gram sukker
4 hele tørrede ingefær (ca. 10 gr.)
2 store skrællede pærer (ca. 400 gr.)
Creme:
1 ½ dl piskefløde
75 g knust Daim bar ell. Daim kugler
1 spsk finthakket syltet ingefær
1 tsk lage fra syltet ingefær
Pynt:
Hakket Daim ell. Daim kugler
Kogelage:
Skær skallen af citronen med fx. en kartoffelskræller.
Bring vand, sukker, ingefær og citronskal i kog. kog lagen ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Halver pærerne og fjern stilk, blomst og kernehus.
Kog pærerne i lagen i ca. 5 min.
Stil dem til afkøling - stadig i lagen.
Creme:
Pisk fløde og Daim til en let skum og smag til med ingefær og lage.
Fordel cremen på 4 portionstallerkner.
Tag pærerne op af lagen, dup dem tørre og skær dem i tynde lameller, som en vifte.
Anret pærerne på cremen og pynt med Daim.