Logo

Pærer med chokolade

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pærer med chokolade

 

Har du brug for en hurtig dessert til aftenens gæster? Så er opskriften her lige noget for dig. På kun 20 minutter står den populære dessert på bordet.

Til 6 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.

#

6 store pærer

3dl vand

160 g (2 dl) melis

100 g mørk chokolade

10 g smør

*

1. Skræl pærerne, men lad stilken sidde.

Stik forsigtigt kernehuset ud, så pærerne ikke går i stykker.

Skær dem evt. til forneden, så de står ranke og pæne.

2. Kog pærerne møre i sukkerlagen af vand og melis.

Stik i dem med en tandstikker for at mærke, om de er møre.

Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe godt af på køkkenrulle.

3. Stil pærerne på et fladt serveringsfad.

 

4. Smelt chokoladen over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.

Rør smørret i, chokoladen skal være jævn og blank.

5. Dryp den smeltede chokolade (med en ske) ned over pærerne.

Hæld fra toppen af stilkene, så chokoladen løber ned over frugten.

Den skal ikke dækkes helt, men blot have en mørkebrun kalot.

Chokoladen stivner meget hurtigt og løber selv ned ad siderne.

6. Server iskoldt flødeskum til desserten.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.261 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her