Har du brug for en hurtig dessert til aftenens gæster? Så er
opskriften her lige noget for dig. På kun 20 minutter står den populære dessert
på bordet.
Til 6 personer Tilberedningstid: ca. 20 min.
#
6 store pærer
3dl vand
160 g (2 dl) melis
100 g mørk chokolade
10 g smør
*
1. Skræl pærerne, men lad stilken sidde.
Stik forsigtigt kernehuset ud, så pærerne ikke går i
stykker.
Skær dem evt. til forneden, så de står ranke og pæne.
2. Kog pærerne møre i sukkerlagen af vand og melis.
Stik i dem med en tandstikker for at mærke, om de er møre.
Tag dem op med en hulske og lad dem dryppe godt af på
køkkenrulle.
3. Stil pærerne på et fladt serveringsfad.
4. Smelt chokoladen over vandbad eller på kaffemaskinens varmeplade.
Rør smørret i, chokoladen skal være jævn og blank.
5. Dryp den smeltede chokolade (med en ske) ned over
pærerne.
Hæld fra toppen af stilkene, så chokoladen løber ned over
frugten.
Den skal ikke dækkes helt, men blot have en mørkebrun kalot.
Chokoladen stivner meget hurtigt og løber selv ned ad
siderne.
6. Server iskoldt flødeskum til desserten.