250 g nougat
250 g mørk chokolade med højt kakaoindhold
5 dl piskefløde
100 g hasselnødder
4 blade husblas
Sauce:
100 g kumquats
3 dl appelsinsaft
75 g rørsukker
1 vaniljestang
Maizena
Rist nødderne i ovnen ved 200°C i 6-7 minutter. Gnid hinderne af, når de er blevet kolde og hak dem fint.
Læg husblas i blød i koldt vand i 8-10 minutter.
Skær nougat og chokolade i små stykker.
Kom halvdelen af fløden i en gryde, kog den op og tag gryden af varmen.
Knug væden af husblassen og opløs den i fløden.
Tilsæt chokolade og nougat og rør til alt er opløst.
Rør ca. ⅔ af nødderne i. Pisk resten af fløden til skum og vend den i den afkølede chokoladeblanding.
Kom cremen i ringforme eller i små kopper foret med film og lad den køle af i mindsst 2 timer.
Pynt moussen med resten af nødderne.
Sauce: Kom saft, sukker og vaniljekorn i en gryde og bring blandingen til kogepunktet. Jævn saucen med Maizena, tilsæt skivede kumquats og køl saucen af.