Is:
150 g nougat
4 dl piskefløde
4 æggeblommer
75 g sukker
50 g hakkede valnødder
2 æggehvider
Honningglaserede valnødder:
50 g valnødder
3 spsk sukker
2 spsk akaciehonning
Is: Smelt nougat med lidt af fløden i en skål over vandbad.
Afkøl nougaten.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt.
Pisk fløde til skum og pisk æggehvider stive.
Pisk den afkølede nougat i æggesnapsen sammen med valnødderne.
Vend først flødeskum og derpå de stiftpiskede æggehvider i nougatcremen.
Hæld cremen i en form og dæk den med et tætsluttet låg eller alufolie.
Frys cremen i min. 3-4 timer, rør flere gange i cremen under indfrysning.
Honningglaserede valnødder: Varm valnødderne på en tør pande.
Tilsæt sukker og honning og lad det smelte og karamelisere under omrøring.
Læg valnødderne på bagepapir og afkøl dem enkeltvis.
Ved servering pyntes isen med de honningglaserede valnødder.