# Ingredienser
75 g valnødder
20 cl. Bock eller Doppelbock øl
1½ dl piskefløde
8 spsk sukker
4 pasteuriserede æg
Sauce:
6 dl mælk
6 æggeblommer
8 spsk sukker
revet appelsinskal fra en økologisk appelsin.
* Tilberedning
Souffléen:
Sæt valnødderne i blød i øllet natten over.
Pisk fløden til en let skum og køl den.
Hæld sukkeret i en lille gryde sammen med 15 cl. øl.
Massen er færdigkogt, når en dråbe af den karamelliserer ved at blive dryppet i koldt vand.
Pisk æggene luftige og hæld sukker/øl massen i under omrøring.
Pisk til blandingen er blevet kølig.
Vend resten af øllet, nødderne og flødeskummen i æggemassen.
Den færdige soufflé fordeles i fire portionsformer og fryses til de er stivnet (mindst 2 timer).
Appelsinsaucen:
Kog mælken op i en kasserolle.
Pisk æggeblommerne hvide og luftige og tilsæt den revne appelsinskal.
Hæld den varme mælk i blandingen under konstant omrøring og hæld den tilbage i kasserollen.
Lad det koge ved svag varme, under konstant omrøring med en ske til saucen bliver tyk ca. 5-10 min.
Servering:
Hæld saucen ud på 4 tallerkener og vend souffléen ovenpå.
Pynt med appelsinbåde uden hinde, myntekviste og valnødder.