1 stk æggehvide
1 stk æggeblomme
50 g hasselnøddekerner, malede
25 g mandler, malede
50 g sukker
25 g flormelis
1 tsk stødt kanel
2 spsk mandelflager til pynt
Pisk æggehviden stiv, vend æggeblommen i og dernæst de blandede tørre ingredienser. Smør dejen i et tyndt lag på bagepapir, lagt på pladen, og drys mandelflager over.
Bag ved 175ºC i ca. 15 minutter, og skær den endnu varme dej i snitter med en kniv.
Lad dem blive kolde og sprøde på en rist.
Syltet ananas:
1 skrællet ananas
3-4 stk syltet ingefær
250 ml ahornsirup
50- 75 g smuttede mandler
Skær ananassen i 5 mm tykke skiver, udstik stokken, og halver skiverne.
Læg dem i et ovnfast fad, tilsæt hakket ingefær og ahornsirup, og bag ved 200ºC ca. ¾ time.
Vend skiverne midtvejs, og bland til sidst mandler i.
Chokoladecreme:
200 g mørk chokolade 70 %
¾ liter piskefløde
3 spsk flormelis
Begynd med chokoladecremen (dagen før).
Smelt chokoladen i kogende fløde, hæld blandingen i en skål, og stil den tildækket i køleskab til næste dag.
Spis nøddesnitter solo, eller læg dem sammen med chokoladecreme eller flødeskum, smagt til med Lemon curd. (se opskrift)