Desserten i dag kan blive en dejlig nøddekage, der serveres
med to slags is.
Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 45 min. Fryseegnet
#
Kagecreme:
2 dl mælk
2 æggeblommer
25 g sukker
½ stang vanilje
1 spsk majsstivelse
Kagedej:
125 g mandler
75g sukker
125 g blødt smør
250 g marcipan
3 æg
2 spsk kartoffelmel
75 g hasselnøddeflager
Tilbehør:
vanilje- og jordbæris eller sorbet
*
Pisk mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og majsstivelse
sammen i en gryde.
Kog cremen under omrøring i ca. 4 min., og hæld den i en
skål til afkøling.
Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor.
Rør sukker og smør skummende, tilsæt groft revet marcipan og
et sammenpisket æg ad gangen. Rør kartoffelmel og mandel mel i dejen, og
derefter kagecreme og hasselnøddeflager.
Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ca. 40 min.
ved 175 °C, til den er gennembagt. Afkøl på en rist.
Server kagen lun eller afkølet med is.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin