Logo

Nøddekage med is

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddekage med is

 

Desserten i dag kan blive en dejlig nøddekage, der serveres med to slags is.

Arbejdstid: 40 min. Koge/bagetid: 45 min. Fryseegnet

#

Kagecreme:

2 dl mælk

2 æggeblommer

25 g sukker

½ stang vanilje

1 spsk majsstivelse

 

Kagedej:

125 g mandler

75g sukker

125 g blødt smør

250 g marcipan

3 æg

2 spsk kartoffelmel

75 g hasselnøddeflager

 

Tilbehør:

vanilje- og jordbæris eller sorbet

*

Pisk mælk, æggeblommer, sukker, vaniljekorn og majsstivelse sammen i en gryde.

Kog cremen under omrøring i ca. 4 min., og hæld den i en skål til afkøling.

 

Hak mandlerne meget fint i en foodprocessor.

Rør sukker og smør skummende, tilsæt groft revet marcipan og et sammenpisket æg ad gangen. Rør kartoffelmel og mandel mel i dejen, og derefter kagecreme og hasselnøddeflager.

 

Fyld dejen i en smurt springform, og bag kagen i ca. 40 min. ved 175 °C, til den er gennembagt. Afkøl på en rist.

Server kagen lun eller afkølet med is.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 


Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.528 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her