Logo

Nøddekage med creme og æblesalat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Nøddekage med creme og æblesalat

 

Kageopskriften er spændende og lidt anderledes og helt uden mel

Arbejdstid: 30 min. Koge/bagetid: ca. 45 min. Kagen er fryseegnet uden tilbehør. 10-12 personer.

 

Kagecreme:

½ stang vanilje

75 g sukker

4 dl sødmælk eller kaffefløde

3 æg

2 spsk majsstivelse

50 g smør

 

Kage:

3 æg

1 tsk bagepulver

250 g hasselnøddekerner

100 g ren rå marcipan

 

Tilbehør:

1 citron

4-5 æbler

*

 

FLÆK vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem med sukkeret.

 

LÆG den tomme vaniljestang i en gryde med mælk eller fløde, og giv det et opkog.

PISK æggene sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål.

Pisk den varme mælk eller fløde i.

Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning.

Hæld cremen i en skål, pisk smørret i, og lad den køle lidt af.

 

PISK æggene sammen med bagepulver.

Hak eller blend nødderne til mellemfint mel, og riv marcipanen groft.

Vend kagecremen sammen med æggeblandingen, nødder og marcipan.

 

HÆLD dejen i en smurt springform, og bag kagen i ovnen ved 175 °C i ca. 35 min.

Stil den til afkøling på en rist og åben formen efter 10 min.

 

PRES citronen.

Vask æblerne, udkern dem, og skær dem i skiver.

Vend dem med citronsaft.

 

ANRET kagen på et fad og pynt med æblerne.

 

TIPS: Rist evt. sesamfrøene et par min på en tør pande, så får de ekstra smag og aroma

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.951 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her