Logo

Nøddeis med melon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g hasselnøddekerner
125 g (1 ½) dl sukker
½ tsk bagepulver
1 æg
2 æggeblommer
1 dl mælk
1 galiamelon eller honningmelon
1 spsk flydende honning
¼ l piskefløde
 
Skyl og tør nøddekernerne og hak dem mellemfint.
Smelt 1 dl sukker i en pande og rør nødderne blandet med bagepulver i.
Hæld nøddemassen på bagepapir eller en bageplade, afkøl den helt og knus massen med kagerulle eller knæk den i småstykker med fingrene.
Pisk æggene med ½ dl sukker.
Mos et stykke skrællet melon uden kerner med håndblender eller gnid det gennem en sigte til der er ca. 1 dl
Bland melonmos, mælk og honning i en kasserolle, kog op og hæld ca. det
halve i æggene, rør godt og hæld det hele tilbage i kasserollen.
Pisk over jævn, ikke for stærk varme til cremen er jævn, men lad den ikke koge kraftigt.
Stil den til afkøling.
Pisk fløden stiv og vend den i cremen sammen med de fleste nødder.
Frys cremen 4-5 timer og rør den igennem flere gange mens den er
halvfrossen.
Skær resten af melonen i snitter.
Tag isen op i kugler med isske og læg dem i en kold skål med melonsnitterne.
Drys isen med resten af nødderne.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.244 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her