75 g hasselnøddekerner
125 g (1 ½) dl sukker
½ tsk bagepulver
1 æg
2 æggeblommer
1 dl mælk
1 galiamelon eller honningmelon
1 spsk flydende honning
¼ l piskefløde
Skyl og tør nøddekernerne og hak dem mellemfint.
Smelt 1 dl sukker i en pande og rør nødderne blandet med bagepulver i.
Hæld nøddemassen på bagepapir eller en bageplade, afkøl den helt og knus massen med kagerulle eller knæk den i småstykker med fingrene.
Pisk æggene med ½ dl sukker.
Mos et stykke skrællet melon uden kerner med håndblender eller gnid det gennem en sigte til der er ca. 1 dl
Bland melonmos, mælk og honning i en kasserolle, kog op og hæld ca. det
halve i æggene, rør godt og hæld det hele tilbage i kasserollen.
Pisk over jævn, ikke for stærk varme til cremen er jævn, men lad den ikke koge kraftigt.
Stil den til afkøling.
Pisk fløden stiv og vend den i cremen sammen med de fleste nødder.
Frys cremen 4-5 timer og rør den igennem flere gange mens den er
halvfrossen.
Skær resten af melonen i snitter.
Tag isen op i kugler med isske og læg dem i en kold skål med melonsnitterne.
Drys isen med resten af nødderne.