(ca. 30 stk = 10 personer)
100 gram smør
125 gram sukker
75 gram hvedemel
50 gram mandelflager
2 æggehvider
1. Smelt smørret og rør sukker og hvedemel i og derefter de to æggehvider. Massen sættes af på en smurt bageplade og drysses med mandelflager.
2. Kagerne bages i ovnen ved 175ºC, til de er smukt gyldne (5-6 min.). Skrab dem af pladen med en palet og lad dem køle af.
Hvid chokoladecreme:
300 gram hvid chokolade
2 dl piskefløde + 2 dl piskefløde
skallen af en appelsin
1. Varm de 2 dl piskefløde til kogepunktet og tag gryden af.
Tilsæt hakket hvid chokolade samt skallen af en appelsin.
Rør det ud i den varme fløde og hæld herefter massen i en rund skål og sæt den til afkøling i 4-5 timer.
2. Tilsæt 2 dl rå piskefløde og rør chokolademassen op, til den har en stiv konsistens (og ikke mere i).
3. Sprøjt nøddekagerne med chokolademassen og læg imellem friske bær, for eksempel jordbær, hindbær, brombær eller kumquats.