Dette er en sval og elegant dessert som bliver en perfekt
afslutning på en festlig middag, let og frisk • Ferskner indeholder C-vitaminer
og fibre • Gelatine indeholder kalcium.
Forberedelse 20 min. + afkøling. 8 portioner.
# Råvarer til Eventyrlig moussetærte
3 dl smuldrede grahamskiks
½ dl hakkede pekannødder
3 spsk smeltet smør
3 spsk honning
1 dl ferskenjuice eller appelsinjuice
4 blade gelatine
3 store pillede ferskner, helst friske
½ dl farin
1 spsk friskpresset citronsaft
1 spsk vaniljesukker
2 dl yoghurt smagt til med vanilje
2 dl hytteost
*
Fremgangsmåde:
1 Bland knuste grahamskiks med hakkede pekannødder, smør og
honning.
Tryk dejen ud i bunden af en rund form med løs kant.
Formen bør være 22 cm i diameter.
2 Opvarm ferskenjuicen i en gryde.
Tilsæt udblødt gelatine. Lad det svale af.
3 Skær fersknerne i skiver, bring ferskenskiver, farin og
citronsaft i kog.
Lad det simre i ca 5 min eller til fersknerne er møre.
Rør vaniljesukker i.
Læg halvdelen af fersknerne i en skål og stil den til side.
4 Findel resten af fersknerne i en foodprocessor eller
blender.
Tilsæt yoghurt, hytteost og juicen med gelatine.
Kør det hele sammen til en glat creme.
Læg de gemte ferskner på kagebunden.
Hæld yoghurtmassen over og afkøl i 3 timer.
Tips & råd
Eftersom dejen er smuldret er det lettest at anvende
fingerspidserne til at trykke den ud i formen. Sørg for at dejen bliver jævnt
fordelt.
Ferskenjuice findes i helsekostforretninger eller
supermarkeder.
Man kan sagtens bruge ananasjuice eller anden juice med
frugtkød.
Variation: Du kan spare nogle kalorier ved at smage
yoghurten til med ægte vanilje.
PR. PORTION: Kalorier 277 = Kilojoule 1080
Kulhydrat 43,5 g Protein 7 g Fedt 11,7 g Fibre 6,5 g