400 g pureret melon af honning-/cantalup-/galiamelon
saft af ½ citron
Sukkerlage af:
200 g sukker
1 ¾ dl vand
Lakridssauce:
1 dl appelsinsaft
100 g rørsukker
ca. ½ tsk små pastiller af engelsk lakrids
Begynd med sukkerlagen i god tid.
Bring sukker og vand i kog og lad det koge et par minutter.
Køl det af og stil det køleskabet til isen skal røres.
Bland melon, citronsaft og sukkerlage og rør det i en ismaskine.
Bland appelsinsaft, rørsukker og lakrids og bring det i kog.
Kog det til det har konsistens som tynd sirup.
Si evt. ikke-opløst lakrids fra og lad det køle helt af.
Server melonsorbeten i kolde skåle med lakridssauce over.
Tips: Lakridspastiller af engelsk lakrids fås blandt andet på apoteket.
Pureret melon får man ved at køre melonkødet i en foodprocessor eller presse den gennem en trådsigte.
Det er en god ide at koge en større mængde sukkerlage og gemme den i et stort syltetøjsglas i køleskabet. Den holder fint 3-4 uger.
Sorbet uden ismaskine: skær melonen i tern, spred den på en ren bageplade og stil den i fryseren til melonen er frossen.
Stil sukkerlagen i fryseren ca. 1 time før sorbeten skal laves.
Hak den frosne melon fint i en foodprocessor.
Hæld den kolde sukkerlage over og kør til isen har en ensartet konsistens.
Er den for tynd, stilles den i fryseren til den har fået en tykkere konsistens.