Nyd de friske og frugtige
meloner i isen. De er pragtfulde både i sorbet eller som ispinde, eller begge
dele. Giver ¾ liter is eller 12 små ispinde. Arbejdstid: 20 min. Frysetid:
8 timer.
#
1-2 meloner (honning, galia eller cantaloup)
½ stang vanilje
3 spsk citron- eller limesaft
1 bæger pasteuriserede æggehvider (½ dl)
3 spsk sukker
*
Befri melonen for frø og skal, og skær den i terninger - der
skal være 400 g.
Læg dem i en frysepose i fryseren natten over.
Næste dag: Tag melonen ud af fryseren, og lad den tø i 10-15
min.
Pisk æggehviderne stive, og pisk sukkeret i, til det bliver
en blød marengs.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud.
Kør de frosne melonstykker til mos med vanilje og citrussaft
i en foodprocessor.
Vend melonmosen sammen med marengsmassen, og frys i
plastbøtte eller ispindeforme.
Tips: Hvis du ikke har ispindeforme, kan du bruge små glas
eller kopper og stikke træpinde i.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin