2 ½ dl sødmælk
1 tsk Maizena
90 gram sukker
4 pasteuriserede æggeblommer
50 gram sukker
1 tsk vaniljesukker
90 gram mandelmel eller blendede smuttede mandler
evt. et par dråber mandelolieekstrakt
2 ½ dl piskefløde
evt. lidt frisk frugt
evt. et par italienske makroner
Sødmælken blandes med Maizena og sukker og gives et opkog.
Æggeblommerne piskes godt med sukker og vaniljesukker og den varme mælk tilsættes i en tynd stråle under kraftig piskning.
Mælkeblandingen kommes tilbage i gryden og varmes op under omrøring til at tykner (og skummet forsvinder) - pas på at det ikke får for meget varme.
Mandelmel og mandelolieekstrakt, tilsættes den varme mælkeblanding, og det trækker mens det køler af.
Piskefløde piskes halvstift, blandes med smagsblandingen og køres færdig i en ismaskine - skal evt. i fryseren bagefter for at blive helt færdigt.
Serveres med lidt frisk frugt og et par italienske makroner (hårde eller bløde).