1 kg æbler
1 dl vand
10 tynde strimler af citronskal (usprøjtet)
½ dl sukker
½ stang vanilje
1 dl lyse rosiner
Makron/nøddelåg:
6 tvebakker
6 makroner
50 g grofthakkede hasselnødder
50 g grofthakkede mandler
75 g mørk farin
50 g smør
Tilbehør: flødeskum
Æbler skrælles og kernehuse fjernes.
Skæres i mindre stykker og dampes møre i lidt vand tilsat citronskal,
sukker og vaniljestangen, som er flækket.
Den flækkede vaniljestang og citronskallerne tages op, når mosen er afkølet lidt.
Æblemosen blandes med rosiner og bredes ud i et smurt ovnfast fad.
Tvebakker og makroner knuses og blandes med hasselnødder, mandler og farin.
Blandingen ristes et kort øjeblik i smør på en pande.
Bredes derefter ud over æblerne.
Bages i ca. 20 min. ved 200°C til overfladen er gylden, sprød og knasende.
Serveres lun med flødeskum.