Klik her for at sende et billede
Kvarksouffle:
1 spsk limesaft + evt. -skal
100 g sukker
200 g kvark
3 æg
2 æggehvider
Citronolie og sukker til formene
Salvie-is:
8-10 fintsnittede ananas/salvieblade
75 g sukker
½ l. sødmælk
5 æggeblommer
1 tsk citronsaft
1 knsp. salviesalt (Se: Krydderurtesalte)
Hindbær-rabarberkompot:
160 g friske hindbær
2 stængler rabarber
100 g sukker
2 dl vand
1 stang vanilje
10 stilke citronmelisse eller citronverbena
Dekoration: 4 salvieblade, lidt æggehvide, 1 spsk sukker
* Tilberedning
Salvie-is: Varm mælken i en stålgryde eller ovnfast skål til 80 ºC og tilsæt de fintsnittede ananas/salvieblade.
Hold temperaturen i 4-5 minutter og træk derefter gryden af blusset.
Tilsæt æggeblommerne og pisk i moderat tempo, til massen danner "bånd" (saucekonsistens).
Tilsæt citronsaft og salviesalt.
Si cremen og frys den, gerne på maskine.
Når den har softice konsistens, hældes den i forme og fryses natten over.
Hindbær-rabarberkompot: Skyl rabarberne godt og skær dem i små bjælker.
Kog vandet op med vanilje og citronmelisse.
Lad afkøle en anelse og tilsæt rabarberstykkerne.
Lun logen, til rabarberne er næsten møre.
Tag dem op og lad lagen afkøle til stuetemperatur.
Læg rabarberstykkerne i 4 små cocotter.
Si lagen over, så den lige dækker rabarberstykkerne.
Top op med friske hindbær.
Dekoration: Pensl bladene med æggehvide og vend dem i sukker.
Tør dem i ovnen ved 80 ºC i 1 time.
Kvarksouffle: Pisk 75 g sukker + de hele æg meget skummende.
Vend kvark, limesaft og evt. limeskal i.
Pisk æggehviderne stive med 25 g sukker og vend det i æggemassen. Fordel dejen i 4 oliesmurte og sukkerdryssede souffleforme og bag dem
ved 160 ºC i 7-8 minutter.
Skal serveres øjeblikkeligt på varme undertallerkener.
Anret isen med et sprødt krystalliseret salvieblad på toppen og server de varme souffleer straks.