En roulade behøver ikke være en tør en fra tankstationen -
du kan nemlig nemt bage den selv.
1 roulade til 8-10 personer. Arbejdstid: ca. 45 min. Bage/smeltetid:
ca. 8 min. Hviletid mindst 1 time. Arbejdstid: 40 min.
Rouladebunde:
3 æg
100 g sukker
75 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk kakao
1 spsk rørsukker eller sukker
Kvarkfyld:
400 g kvark eller fromage frais
100 g flormelis
1-2 tsk fintrevet limeskal
1 stang vanilje
4 blade husblas
2 spsk citronsaft
Tilbehør:
3 dl piskefløde
500 g jordbær
*
Pisk æg og sukker tykt og luftigt i ca. 10 min med en
håndmikser.
Sigt mel, bagepulver og kakao sammen, og vend det i æggemassen
med en dejskraber.
Smør dejen ud i en firkant på ca. 35x30 cm på en bageplade
med bagepapir.
Bag rouladebunden ved 200 °C varmluft i 7-8 min til den er
lidt lysebrun i kanterne.
Drys et nyt stykke bagepapir med sukker.
Vend rouladebunden ud på sukkerpapiret, så bagsiden af det
brugte bagepapir vender opad.
Kom vand på hænderne, og dup vanddråber på bagepapiret.
Vent et par min, og træk papiret af.
Rør kvark med flormelis, citronskal og kornene af
vaniljestangen.
Udblød husblasbladene i koldt vand i 5 min.
Knug vandet ud, og læg husblassen i en skål med citronsaft.
Sæt skålen over et varmt vandbad, sluk for vandet, og lad
blandingen smelte.
Pisk husblasblandingen i en fin stråle i kvarkblandingen.
Pisk kraftigt, og sæt kvarkcremen i køleskab i 10-15 min.,
til den er smørbar og har cremet konsistens.
Smør kvarkcremen på rouladebunden.
Rul den sammen til en roulade, og pak dem stramt ind i
bagepapiret.
Læg sammenføjningen nedad, og sæt rouladen i køleskab i
mindst 1 time.
Pisk fløden til skum, og fyld flødeskummet i en sprøjtepose
med stjernespids.
Pynt rouladen med flødeskum og stykker af jordbær.
Skær rouladen i skiver, og server dem straks evt. med flere
jordbær.
TIPS: Du kunne jo lave en variant med rabarber, æbler,
pærer, brombær, ribs eller – som her – jordbær? Halløj hvor er det en lækker
kage altså! Kombinationen af sød kagebund og syrlige bær.
Uhm – helt perfekt,
hvis du spørger mig?
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin