Sødt til dessert
Dej:
120 g hvedemel
2 æg
1 spsk olivenolie
havsalt
Kompot:
500 g abrikoser
1 stykke kanel
2 stjerneanis
Fyld:
125 g kvark
flydende sødemiddel
revet skal af ½ usprøjtet appelsin
2 spsk buddingpulver (vaniljesmag)
hvedemel til bordet
*
A. Ælt mel, 1 æg, olivenolie og 1 knsp salt sammen til en glat dej.
Lad dejen hvile i 1 time.
B. Skyl abrikoserne, fjern stenene og skær dem i skiver.
Kog 2½ dl vand op med kanel og stjerneanis.
Damp abrikoserne i 5 min.
Smag til med lidt sødemiddel.
C. Rør kvarken med sødemiddel, appelsinskal, 1 æg og buddingpulver.
D. Rul dejen meget tyndt ud på en melet flade og udstik cirkler med en diameter på 10 cm.
Sæt 1 tsk kvark på midten og tryk dejkanterne godt sammen om fyldet.
Lad piroggerne småkoge i vand i 10 min.
Tag dem op med en hulske, lad dem dryppe af og server abrikoskompot til.
Per Portion 1286/307 kJ/ kcal. 13 g protein. 7 g fedt. 43 g kulhydrat. 3 g fibre
Tips: Brug ikke dåsefrugt uden for abrikossæsonen, da de i sammenligning med de friske frugter kun indeholder et minimum af vitaminer.
Kvarkpiroggerne smager også fremragende med en kompot af søde eller sure kirsebær eller - resten af året - med æblekompot af modne, syrlige frugter som Belle de Boskoop, Cox Orange eller Gråsten.