Dej:
125 g hvedemel
65 g smør eller margarine
1 æggeblomme
30 g sukker
1 spsk rom
¼ tsk salt
1 spsk mælk
Fyld:
500 g kvark
100 g sukker
3 æg delt i blæommer og hvider
1 dl piskefløde
1 spsk rismel
1 tsk vaniljesukker
100 g rosiner
Dej: Ingredienserne æltes godt sammen i en skål, og dejen får lov til at hvile i 2 timer i køleskabet.
Fyld: Kvarken får lov til at dryppe af i en sigte og blandes derefter med sukker, æggeblommer og de øvrige ingredienser.
Æggehviderne piskes stive og vendes forsigtigt i kvarkmassen.
Kom lidt hvedemel på bordet og rul dejen ud, så den passer til et tærtefad.
Smør tærtefadet med smør eller margarine, læg dejen i og læg kvarkfyldet på. Bag tærten ved 175ºC i 30-40 minutter.
Serveres med flødeskum.