Logo

Kotelet gratineret med løg + Jordbær, gratinerede

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Sådan bliver en udmærket, men egentlig lidt kedelig kotelet i en håndevending forvandlet til noget ganske særligt og efterfulgt af gratinerede Jordbær, yderst raffineret

Sådan bliver en udmærket, men egentlig lidt kedelig kotelet i en håndevending forvandlet til noget ganske særligt

1 salatløg

2 spsk olie

20 g smør

salt og peber

1 spsk grønne peberkorn fra glas, hakkede

1 spsk persille, hakket

2 spsk friskreven parmesan

1 spsk rasp.

2 svinekoteletter à 225 g

1 ildfast fad

*

A. Salatløget skæres i smalle strimler.

Steg dem lysebrune under omrøring på en pande med 1 spsk olie og 20 g smør.

Der krydres med salt, hakkede grønne peberkorn og 1 spsk hakket persille blandes i.

Friskreven parmesan blandes med 1 spsk rasp.

B. 2 svinekoteletter drysses med salt og brunes kraftigt på hver side i 1 spsk olie.

Læg koteletterne i et ildfast fad og fordel løgblandingen ovenpå.

Drys parmesan-raspblandingen over.

C. Koteletterne gratineres i 12 minutter i den forvarmede ovn ved 200°C / varmluft 180°C.

Pr. portion: 43 g protein. 31 g fedt. 10 g kuLh. = 490 kcal (2054 kj)

--

Madopskrift billede

Jordbær, gratinerede

Yderst raffineret: Marcipanskummet bliver let og luftigt, jordbærrene aromatiske og varme, men stadig ikke bløde. Tilberedning: 25 min.

200 g små jordbær

1 spsk jordbærlikør (evt anden likør) 

2 små souffléforme eller 1 stor form, ca. 15 cm lang

50 g rå marcipanmasse

1 æg, delt i blommer og hvider

1 spsk sukker

salt og flormelis

*

A. Små jordbær skylles og gøres i stand.

De blandes med 1 spsk jordbærlikør og fyldes i souffléform(e).

Rå marcipanmasse rives groft og røres meget cremet med elpiskeren med 1 æggeblomme og ½ spsk sukker.

B. 1 æggehvider piskes stiv med et nip salt.

Lad ½ spsk sukker risle langsomt ned i æggehvidemassen, pisk videre i 2 minutter, og vend den derefter i marcipanmassen, som fordeles over jordbærrene.

Gratineres i 8-10 minutter i den forvarmede ovn ved 200°C. (Varmluft kan ikke anbefales.)

Drys flormelis over.

Pr. portion: 8 g protein. 12 g fedt, 36 g kulh. = 298 kcal /1250 kj

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her