Koteletter med fennikel
1 fennikelknold
2 fed hvidløg
smør eller margarine
3 hele, knuste tørrede enebær
3 tomater
4 store, magre svinekoteletter
salt og peber
1 spsk (oliven)olie
Tilbehør: kogte kartofler eller Løse ris - se Tillæg
*
Rens fennikelknolden og hak den groft.
Bland den med de revne hvidløg og svits det i smør eller margarine.
Tilsæt de knuste enebær og bræk tomaterne itu direkte ned i panden.
Vend og drej det nogle minutter.
Bank koteletterne let ud med knyttet hånd og gnid dem med salt og peber.
Brun dem godt på begge sider i en blanding af olie og smør eller margarine - og læg dem over i panden med grønsagsblandingen.
Lad dem stege ca. 5 minutter på hver side.
Øs hele tiden grønsagerne over.
Server koteletterne på grønsagerne og server kogte kartofler eller løse ris og eventuelt salat til.
Appelsiner med kyse
4 appelsiner
2 æggehvider
175 g sukker
*
Halver appelsinerne og løsn frugtkødet fra skallen.
Pisk æggehviderne meget, meget stive og vend sukkeret i med et par dybe tag.
Stil de halve appelsiner i små, ildfaste skåle med skærefladen opad.
Top marengsdejen op på dem og stil dem 5-6 minutter i en 175°C varm ovn - server desserten straks.