Conserve du soleil
På Simones hylder bugner glas med hele kirsebær, abrikoser, blommer og hjemmelavede krydderbrændevine. Denne opskrift på kirsebær i brændevin kaldes »conserve du soleil«, fordi hun lader frugten stå i det varme solskin i mindst 40 dage.
1. trin:
750 g søde, mørke kirsebær
1 l 40% frugtbrændevin, finsprit, eau-de-vie eller anden form for alkohol
1 stang vanilje
2 kryddernelliker
1 kanelstang
2. trin:
750 g sure kirsebær
300 g sukker
Giv hver af de søde kirsebær et dask med en træhammer, så skindet revner, men pas på ikke at knuse frugten helt. Læg dem i et stort, steriliseret syltetøjsglas sammen med alkohol og krydderier. Sæt tætsluttende låg på, og lad det stå i 2-3 uger. Derpå filtreres blandingen og hældes på 2 steriliserede 1 kg syltetøjsglas sammen med sukker og de sure kirsebær uden stilke.
Lukkes tæt til og anbringes et solrigt sted (hvis det er muligt) i mindst to måneder, inden der smages på det. Server brændevinslagen i små glas med ske til kirsebærren