Logo

kirsebær bagte, med skovmærkesorbet

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Lækker sommerdessert, bedst i maj og juni, med bagte kirsebær og skovmærkesortbet samt pistacie tuiles. Skovmærke er en vintergrøn staude. Den findes ofte i løvskove på muldbund.

 

(maj/juni) (4 personer)


Bagte kirsebær
(tilbered gerne en stor portion, det kan opbevares på køl):
½ l friske udstenede kirsebær
3 spsk sukker
 
Skovmærkesorbet:
2 dl vand
3 dl sukker
saft af 1 citron
1 bdt (1 dl) skovmærke
6 dl yoghurt
 
Pistacie "tuiles":
(Til mange)
185 g smør
250 g flormelis
225 g hvedemel
½ kg æggehvider
hakkede pistacienødder til at drysse på
 
Bag kirsebær og sukker under låg i 1 ½ time ved 150ºC.
Køl af og stil koldt.
 
Skovmærkesorbet:
Kog vand, sukker, og citron op, tilsæt skovmærke og lad trække i mindst 1 time.
Si og bland saften med yoghurt. Frys til sorbet.
 
Pistacie "tuiles":
Rør smør, flormelis, hvedemel og æggehvider godt sammen til en lind masse.
Bred dejen ud med en ske i cirkler eller i ønsket farm.
Drys med hakkede pistacienødder.
Bag kagerne et par minutter ved 175ºC på bageplade.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.338 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her