(maj/juni) (4 personer)
Bagte kirsebær
(tilbered gerne en stor portion, det kan opbevares på køl):
½ l friske udstenede kirsebær
3 spsk sukker
Skovmærkesorbet:
2 dl vand
3 dl sukker
saft af 1 citron
1 bdt (1 dl) skovmærke
6 dl yoghurt
Pistacie "tuiles":
(Til mange)
185 g smør
250 g flormelis
225 g hvedemel
½ kg æggehvider
hakkede pistacienødder til at drysse på
Bag kirsebær og sukker under låg i 1 ½ time ved 150ºC.
Køl af og stil koldt.
Skovmærkesorbet:
Kog vand, sukker, og citron op, tilsæt skovmærke og lad trække i mindst 1 time.
Si og bland saften med yoghurt. Frys til sorbet.
Pistacie "tuiles":
Rør smør, flormelis, hvedemel og æggehvider godt sammen til en lind masse.
Bred dejen ud med en ske i cirkler eller i ønsket farm.
Drys med hakkede pistacienødder.
Bag kagerne et par minutter ved 175ºC på bageplade.