Kina-kylling
2 friskslagtede kyllinger
3 spsk jordnøddeolie
3 spsk kinesisk soya
3 spsk sherry
2 spsk hakket, syltet ingefær
1 spsk ingefærlage
Tilbehør: Løse ris - se Tillæg, kinesisk soya
*
Del kyllingerne i hver 6-8 stykker og brun dem godt i olien.
Tilsæt de øvrige ingredienser samt 3,5 dl kogende vand.
Læg låg over og lad retten småsnurre i ca. 35 minutter.
Server løse ris og ekstra kinesisk soya til.
Pærer i makroncreme
3 æggeblommer
2 spsk sukker
1 spsk citronsaft
4-5 store makroner
2 dl piskefløde
4 hele, kogte pærer
*
Pisk æggeblommerne hvide med sukker og citronsaft og vend først de knuste makroner og dernæst den stiftpiskede fløde i.
Stil de kogte pærer i portionsglas eller som halve på et fad og hæld cremen over.
Drys med lidt makron eller hakkede nødder og server desserten straks.