Logo

Kejserpandekager med mascarpone

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

I stedet for slankekur - til 3 - 4 som en kongelig dessert.

4 æg
1 knivspids salt
50 g sukker
1 spsk reven økologisk citronskal
4 spsk mælk
100 g hvedemel
250 g mascarpone (eller en fed friskost + 2 spsk fløde)
2 spsk smør
flormelis til pynt

Del 2 af æggene i hvide og blomme.
De 2 æggeblommer kommes i en røreskål sammen med de to sidste æg.
Pisk æggene med 1 knivspids salt, sukker og citronskal.
Rør skiftevis mælk, hvedemel og mascarpone i blandingen.
Pisk de 2 æggehvider stive med håndmikseren.
Vend forsigtigt hviderne i æggeblandingen.
Dejen skal ikke være ensartet, men må gerne have små toppe af æggehvide.
Smelt smørret i en stor pande (uden tefal) ved middel varme.
Hæld dejen på panden i 2-3 cm højde og glat den med en paletkniv.
Bag den underste side, skær så dejen over på kryds og tværs med 2 gafler og del den op i små stykker.
Læg gaflerne væk igen og steg nu dejstykkerne ved stærk varme og vend dem indimellem med paletkniven, indtil de er blevet sprøde.
Drys med flormelis - og spis dem varme! - kj pr. portion: 2300
Server med æblemos eller Bærkompot.

Æblemos:
kan købes færdig på glas - ellers koges skrællede æblestykker med citronsaft og vand, der knap dækker. Æblerne koges møre og krydres med sukker og kanel.

Bærkompot:
400 g blandede bær (solbær. jordbær. hindbær. brombær - tag sæsonens friske bær)
Skyl bærrene og lad dem dryppe af.
Fjern stilke. blade og visne dele.
Skær jordbærrene i små stykker.
Varm bærrene op i en gryde med 4 spsk sukker.
De skal kun have et hurtigt opkog. (Kan både spises varmt og koldt).

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.974 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her