I stedet for slankekur - til 3 - 4 som en kongelig dessert.
4 æg
1 knivspids salt
50 g sukker
1 spsk reven økologisk citronskal
4 spsk mælk
100 g hvedemel
250 g mascarpone (eller en fed friskost + 2 spsk fløde)
2 spsk smør
flormelis til pynt
Del 2 af æggene i hvide og blomme.
De 2 æggeblommer kommes i en røreskål sammen med de to sidste æg.
Pisk æggene med 1 knivspids salt, sukker og citronskal.
Rør skiftevis mælk, hvedemel og mascarpone i blandingen.
Pisk de 2 æggehvider stive med håndmikseren.
Vend forsigtigt hviderne i æggeblandingen.
Dejen skal ikke være ensartet, men må gerne have små toppe af æggehvide.
Smelt smørret i en stor pande (uden tefal) ved middel varme.
Hæld dejen på panden i 2-3 cm højde og glat den med en paletkniv.
Bag den underste side, skær så dejen over på kryds og tværs med 2 gafler og del den op i små stykker.
Læg gaflerne væk igen og steg nu dejstykkerne ved stærk varme og vend dem indimellem med paletkniven, indtil de er blevet sprøde.
Drys med flormelis - og spis dem varme! - kj pr. portion: 2300
Server med æblemos eller Bærkompot.
Æblemos:
kan købes færdig på glas - ellers koges skrællede æblestykker med citronsaft og vand, der knap dækker. Æblerne koges møre og krydres med sukker og kanel.
Bærkompot:
400 g blandede bær (solbær. jordbær. hindbær. brombær - tag sæsonens friske bær)
Skyl bærrene og lad dem dryppe af.
Fjern stilke. blade og visne dele.
Skær jordbærrene i små stykker.
Varm bærrene op i en gryde med 4 spsk sukker.
De skal kun have et hurtigt opkog. (Kan både spises varmt og koldt).