½ dl grødris
½ l mælk
½ tsk salt
2 bl. husblas
½ stang vanilje
6 æggeblommer
Ca. 125 g sukker
½ l piskefløde
50 g mandler
4 æbler
4 appelsiner
Pynt: Mandarin og vindruer.
Kog ris og mælk til grød i en tykbundet gryde, ca. 1 time.
Rør rundt nu og da, så risene ikke sætter sig på grydebunden.
Smag til med salt.
Udblød husblasen i koldt vand, knug vandet af, og smelt husblasen i den
varme grød.
Skrab kornene ud af vaniljebælgen, og pisk dem med æggeblommer og
sukker.
Pisk fløden stiv, og bland den i æggemassen. Smut og hak mandlerne.
Skræl æbler og appelsiner, og skær frugten i små stykker.
Bland mandler og evt. en hel mandel samt frugt i risene.
Hæld desserten i en skål og stil den køligt.
Pynt med små stykker mandarin og vindruer.