Logo

Kejserinderis med frugt

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

½ dl grødris
½ l mælk
½ tsk salt
2 bl. husblas
½ stang vanilje
6 æggeblommer
Ca. 125 g sukker
½ l piskefløde
50 g mandler
4 æbler
4 appelsiner
 
Pynt: Mandarin og vindruer.
 
Kog ris og mælk til grød i en tykbundet gryde, ca. 1 time.
Rør rundt nu og da, så risene ikke sætter sig på grydebunden.
Smag til med salt.
Udblød husblasen i koldt vand, knug vandet af, og smelt husblasen i den
varme grød.
Skrab kornene ud af vaniljebælgen, og pisk dem med æggeblommer og
sukker.
Pisk fløden stiv, og bland den i æggemassen. Smut og hak mandlerne.
Skræl æbler og appelsiner, og skær frugten i små stykker.
Bland mandler og evt. en hel mandel samt frugt i risene.
Hæld desserten i en skål og stil den køligt.
Pynt med små stykker mandarin og vindruer.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.789 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her